nothing...

  morning semua...huhu...
dah pukul 2.03 am still xtido lgi...
errrrmmm...sedih+menunggu...
xmuncul-muncul...
serius xtahu nak luahan kan isi hati ni mcm mna lgi....

memandangkan dh sebulan x update blog...
*tudia pemalasnya lah*

ok,xmau stori panjang-panjang lagi...
dah xdak mood...
nie pun terpaksa juga update...

still sayang kamo dan akan menunggu mu...
insyaALLAH...
jaga diri baik-baik...
even macam-macam dugaan,tapi kita still baik...

thank for everthing...
miss u !!!

accident & emergency department

salam dan selamat malam...
lega rasanya bila dapat bersama FAMILY bila time-time otak serabot ok !
*pada ketika dan saat ini please remove all memory budak tue ! *
sob3...

ok,sebenarnya nak cite pasal A&E DEPARTMENT ...
semua org tahu kottt...
kalau xtau tu,cer p hospital p tgk tang mna A&E DEPARTMENT ok !!!
heee... :)

serius,rindu suasana A&E DEPARTMENT !!
even first day ceq getar lutiuhhh...
hahaha...

yela tepat kul 6 ptg keatas mesti dipenuhi dgn pesakit yang xkritikal sampai la yg kritikal...
memang best kt situ...
insyaALLAH,nnti bila dah dpt keje lulus exm LJM...
nk apply keje kat bhagian tue...:)

pengalaman kt department tue terlalu berharga dan perlu dihargai smapi bila2...
sebab staff semua ok !
DOKTOR,MA (MEDICAL ASSISTANT),STAFF NURSE,JURURAWAT MASYARAKAT,PPK...

xjemu mengajar aku...
macam2 aku dapat belajar...
yang bestnya doktor-doktor,ma-ma yang lawak,cool...
serius,rindu suasana kt situ...:(

hope nnti dapat praktikal kt situ lagi...
pengalaman first time inject patient yang xcident teruk,wat dressing (cuci luka)

p/s :tq too DR.FIRDAUS,DR.AZRI,DR.NORAINI,DR.APPASALMY,MA KELVIN,MA YAHAYA,MA GUNA,MA FIRDAUS,MA HAFIZ sebab xjemu ajar cheq and bg semangat...:)

D.E.A.C.T.I.V.E.D.F.B

salam semua...
apa yang nak cakap,nak luahkan kat blog nie...
just TODAY MY SPOIL MOOD !!!!

arrr...mcm nk nangis seriusly !!!!
first tyme dalam hidup,secara ada fb nie kali pertama aku deactived fb !!
aku benci+sakit hati+geram !!!!

ok,xtau nk cakap apa lagi..
hope dia bahagia...
teka teki sudah berakhir....

xdak guna lagi berkawan if menyakitkan hati ...
serius,syang nk lepaskan kwn mcm dia...
tapi aku rela...

untuk kebahagiaan dia...
...........................................................................................

ENDING FOR RELATIONSHIP...
thank you,frenz... :(

20-11-2011

salam...
ALHAMDULILLAH...
lega,bersyukur sangat-sangat...
diriku masih lagi bernafas dan tersenyum...
hanya itu yang mampu aku cakap buat masa sekarang...
huhuhu...

dengan ada nya dia mampu buat aku tersenyum sentiasa...
even ada masa buat aku xgembira,xsenyum... -.-

now,baru aku sedar hakikat yang perlu aku terima...
selama setahun COMPLICATED !!!
*ohhh,sungguh ceq xsuka taw x !!!*

huh, nasib la dia sangat-sangat faham situasi kami...
dan xpenah salahkan aku...
malah dia banyak bagi semangat...

ohhh,sungguh terharu sekali...
THANK awk...

now,pada tarikh 20.11.2011 segala persoalan,perbalahan,kekeliruan terjawab...
ternyata hati ini suka+sedih ... :(

hope dengan pelbagai dugaan sepanjang kita berkawan,dapat diselesaikan dengan baik...
dan aku bersyukur selama itu juga kita xpenah putus hubungan dats mean contact...
*even bulan lepas aku diam kan diri selama 3mggu dengan kau ! *

tapi kau setia menunggu...*terharu gila*
aku buat semua tu sebab ada alasan tersendiri ok !!! 

p/s: hanya kenangan mampu buat aku tersenyum...:)

kan best kalau .....

salam...
dah banyak hari x update blog...
agak berkulat blog nie... :D

ok tipu saja!
still dkat KULIM lagi...
boring+benci tahap gaban di sini !!!

kalau boleh menjerit sekuat hati kan best !
tertekan ok !
dengan keadaan life di sini di PLUS dgn keadaan emosi yang xberapa nak stabil... =.=

kalau boleh lari kan best ??

bila aku start memikir bnda yang rumit mula la tekanan darah naik !
PLUS sakit kepala+demam...

xboleh lari semua tu...
doktor dah nasihat jadi terlalu stress BUT aku still berdegil...
errrrr...=.=

sekarang diri sendiri yang sakit kan??
xpa,selagi mampu bertahan akan cuba bertahan...

dan sejak akhir-akhir ini agak cepat touching...
xboleh silap sikit...
dan cepat mengalah...

faktor utama sebab xmau berpanjangan...
=.=
*sampai akak roomate cakap please wani jgn mengalah dgn org sekeliling nnti org pijak kepala...*
serta-merta aku senyum dan membalas *xpa,malas nak panjangkan...*

KENAPA TIBA-TIBA JADI LEMAH ???
MANA WANI YANG DULU ???

p/s : nak nangis sepuas hati... LEBIH RELA PATAH HATI DARIPADA PATAH SEMANGAT !
tapi sekarang aku patah hati dan patah semangat !!!
nie semua sebab BAGAI DI TUSUK SEMBILU PALING BERBISA ABAD INI !!!!!

tertekan sampai BLOOD PRESSURE naik !!!!!

singapore and pindah rumah!

salam...
3hari lepas balik kg di PERLIS ...
ok,dalam masa praktikal kat utara nie kali kedua aku balik dan paling byk aku dpt cti...
huhu..

time cuti macam-macam aku diberitahu dan cadangan...
ok,ptg sabtu sampai...
then my dad ajak g umah baru kitaorang kat TAMAN BESERI PERLIS...
untuk tangkap pic rumah tu disebabkan sebab-sebab tertentu...

then dalam kete my mom cakap my dad nak pindah dok umah baru nie...
ok,agak terkejut sebab rumah kampung ada...
huhuhu..
bila tnya sebab apa,sebab my dad xtahan dgn banjir yg selalu melanda..

ok,betul jga,setahun 2 3 kali banjir...
tapi aku xberapa suka dok taman...
tapi itu just cadangan je...

ok,semalam time my dad ondaway antar aku ke stesen bas,my dad macam biasa soalan setiap kali aku balik akan tanya bila nak balik pulak...*nmpak sgt rindu aku ! hahaha*

aku kata la myb cuti pnjang laaa...
mls nk balik even skrg aku kt KULIM...
bukan apa,cti just sehari jaa...

then my dad ckap, cousin ajak g johor umah dia...
then terus g SINGAPORE...
huhuhu...

dalam hati syok juga...
hahaha...
sebab aku xpenah sampai johor and patah lagi SINGAPORE...
tapi my mom cakap SINGAPORE xbest sebab my mom penah dok sana dulu...
waaaa...
aku nak juga p...
*hope jadi la planning nie*

p/s: mood nak berjalan,sebab aku suka berjalan...hahaha...my dad and my mom pun dah tau sgt ank perempuan tunggal dia nie suka berjalan...

sms dipagi raya...

salam dan selamat ptg ...
ALHAMDULILLAH...
akhirnya dapat juga sambut AIDILADHA wif my lovely family and my frenz from PAHANG and JOHOR...

thank coz sudi beraya di rumah aku...
ok...
xnak cakap panjang-panjang...
just nak story about SMS...

perghhhh,seriusly getar lutut habar mai !!!
why ? why ? why ?

ok,macam biasa,pagi kemarin bgn awal,kemas umah,tlg my mom sidai baju...
then anset tinggal kat atas meja kt ruang tamu dua...

then,selesai je sidai baju,tetiba masuk tgk anset ditgn my dad !!!
hahaha...
time tu mmg getar dup dap dup dap!

dalam hati,sapa la yang antar msj pagi-pagi...
*padahal dah dapat agak sapa org tu...huhu*

then p tgk kat my dad,memang sah tekaan aku !!!
hahaha...
terbaik pnya !!!

my dad siap sebut nama org antar msj tu,then senyum...
ok, seriusly mmg terkejut...
dalam kepala otak mampuih dah...
hahaha...

tapi semuanya ok...
akhirnya,kantoi jga dgn sapa aku berkawan skrg...
lek suda !!!

sms dipagi raya...

salam dan selamat ptg ...
ALHAMDULILLAH...
akhirnya dapat juga sambut AIDILADHA wif my lovely family and my frenz from PAHANG and JOHOR...

thank coz sudi beraya di rumah aku...
ok...
xnak cakap panjang-panjang...
just nak story about SMS...

perghhhh,seriusly getar lutut habar mai !!!
why ? why ? why ?

ok,macam biasa,pagi kemarin bgn awal,kemas umah,tlg my mom sidai baju...
then anset tinggal kat atas meja kt ruang tamu dua...

then,selesai je sidai baju,tetiba masuk tgk anset ditgn my dad !!!
hahaha...
time tu mmg getar dup dap dup dap!

dalam hati,sapa la yang antar msj pagi-pagi...
*padahal dah dapat agak sapa org tu...huhu*

then p tgk kat my dad,memang sah tekaan aku !!!
hahaha...
terbaik pnya !!!

my dad siap sebut nama org antar msj tu,then senyum...
ok, seriusly mmg terkejut...
dalam kepala otak mampuih dah...
hahaha...

tapi semuanya ok...
akhirnya,kantoi jga dgn sapa aku berkawan skrg...
lek suda !!!

balik HOMETOWN !

salam dan selamat petang semua...
hope semua dalam keadaan yang happy ok !

ok,serius rindu HOMETOWN !
even dua mggu lpas dah balik,tapi terasa rindu tetap ada...
tambah-tambah raya kan...

hrrrrrmmmm...
entah la,raya kali nie macam xraya jaa...
bukan apa,tension dgn keadaan sekarang...
cti hnya sehari dalam seminggu...

rindu my family,my bff !
raya nie hope dapat jumpa my bff semua...
masa cuti sangat-sangat terhad !

apa boleh buat,masa dan keadaan yang menentukan...
even masa nak balik HOMETOWN pun xtau lagi...

xpa-xpa,hope dapat balik dan beraya dgn family,also my bff...
miss u all !!!

operation teater !

selamat petang...
hari nie sangat-sangat BEST ! 
sebab dapat tgk bnda baru ok ! :D

senyum sampai ke telinga tau !
hahaha...
sebab dia apa ye ??

okeh-okeh,before tu nak bgtau...
OT = operation teater ok !

minggu nie,minggu last aku kat HPP...
HPP = Hospital Pulau Pinang ...
memang best dapat byk pengalaman kat sini...
dapat tgk doktor2 encem+muda+baik ! :D

HAHAHA...
berbalik pada entry kita hari nie...
bertugas kat operation teater memang best...
masuk keja lewat,,,pukul 7.30pagi baru start keja...
xmcm wad2 yang lain masuk kul 7pagi...

yang bestnya OT nie kena pakai selipar dan baju operation jaaa...
memang sempoi...
just tlg2 apa yang patut...
tlg doktor,staff nurse,jururawat masyarakat,ppk,sister...

pengalaman pertama time nak masuk OT...
bilik bedah,aku ikut salah sorang ppk nie untuk bawak patient ke bilik bedah...
aku mintak kebenaran dulu sebelum masuk,boleh ke x...
yela,kadang-kadang ada doktor yg xsuka org ramai kt bilik bedah...
bila dah boleh masuk,aku pun tggu kt luar pintu...
time kat luar,ada sorang laki,keluar titik kan ubat kedlm mata patient,yela patient aku tu nak operate mata...
dia tnya kenapa tggu luar,masuk la dalam...
aku pun masuk laaa...
bila masuk rasa tkt+gementar...

tapi rileks suda...
tetiba laki tadi suh aku buka barang2 dan tlg ikat tali bju bedah dia...
so,aku wat jela apa yg disuruh...
yela,time tu dia dh sterile=bersih...
so,selamat untuk wat pembedahan kat patient tadi...

rupa-rupanya,dia tu doktor analgesics...
perghhh dah la muda+encem...
yang xboleh blah dok wat lawak ngan aku...
hampeh pnya doktor,aku pnya la tkt...

cara dia wat keja memang aku respect!
CEKAP+PANTAS...
dia doktor untuk ubat than sakit je...

doktor bedah,doktor india...
so,ada dua org doktor kt dalam tue...
dia ada ajar aku cara nak bagi ubat...
yela,dari masuk sampai hbis,suh aku ambik ini la,yang tu laaa...
huhuhu...

apa-apa pun aku sangat-sangat enjoys...
dapat tgk 3 operation...
operation mata,operation hernia and operation tulang,,,letak scru kat tulang patah...:)

p/s : hope esok dapat tgk lagi...dan nak sangat-sangat tgk operation otak...:)

penang hill...

selamat malam ...
aku just nak kongsi pengalaman g PENANG HILL ngan korang semua...
if xnak bc pun xpa...*xpaksa ok...* :p

ok tepat pukul 7 pagi bngn tido...
hahaha...
seriusly,semangat nak g sana...
yelaaa,kalau pergi lewat nanti kat sana panas dan xsyok...
*sebab xsuka panas ok ! *

siap-siap,then around kul 8.30pagi gerak g PENANG HILL...
ok dari rumah nampak dekat,
BUT 
bila pergi JAUH !!!
sakit badan,sakit kepala,lenguh pungkoqqq habaq hiangggg !

dah nak g sangat kan,so tahan la...
sebenarnya member-member nak sangat g...
diorang ada orang PAHANG and JOHOR...

so,aku bawa je la diorang g sana...
dah sampai apa lagi,masing-masing xcited BUT takut nak naik tren la pulak...

adoyaiii...
apa la korang nie...
ok jom tgk gambar-gambar kitorang yang xseberapa nie...











RESTU IBU BAPA BERI KEYAKINAN

salam dan selamat malam...
dah byk ari x mengupdate blog kesayangan aku...
huhuhu...

masa tidak mengizinkan...
ececece... *bajet ja lebih,padahal mls+xsggment yang banyak ! *
ok serius benci dgn kehadiran xsggment !

pada sapa yang suka xsggment tue memang la pelik kan...
wakaka...
okeh,dah2 melalut wani...

malam nie mau cakap pasal "RESTU KEDUA ORANG TUA"
perrrggghhhhh !!! mantap derr tajuk...:D

serius dah banyak hari nak update tapi,malas...
tumpang rajin biar aku update...

just nak kongsi aja,apa yang aku fikirkan sekarang...
restu kedua ibu bapa sgt penting !
nak hidup dalam keadaan tenang dan aman...
kena la direstui dan diredhai...

ermm,aku xlah baik sangat...tapi pengalaman masa dulu mengajar aku erti kehidupan...
dan DIA byk ingatkan aku tentang itu...
ok, TQ !!!

dalam melakukan apa-apa kenalah memintak keizinan dan restu ibubapa,barulah semua benda yang kita buat akan dalam keadaan tenang...xlah rasa gelisah dan kebimbingan kan...
serius,sampai sekarang even berjauhan aku akan bagitau mak abah aku...kemana dan dgn sapa aku nak kuar...biar la orang nak cakap aku anak mak,anak abah pun...
I DON'T CARE !!!!!

and one more thing...
pasal pasangan hidup...

“Kita sangat perlu kepada redha atau restu ibu bapa dalam semua perkara termasuk dalam membina rumah tangga,” kata Ustaz Hj. Ahmad Shukri Yusoff, yang merupakan Ketua Unit Syariah dan Penerangan Khas, Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan.


hah,cer tgk,yang nie la aku nak cakap sebenarnya...huhu...
bukan apa aku asa takut juga bila orang sekeliling selalu nasihat dan bagi peringatan tentang itu...
bila nak kawin,laki pilihan kita bukan nya setakat kawin dengan kita ja tapi kena kawin sekali dengan family kita...
dats mean boleh terima kita dan family kita...*tok cik aku penah cakap dekat aku awal tahun nie...sangat-sangat dalam mksdnya...insyaALLAH,akan ku pegang nasihat ini...*


p/s : biarlah masa yang menentukan,jangan terburu-buru...setiap org jodoh,pertemuan,ajal maut ditgn TUHAN....*so jgn gatai sangat wani no...;p*

ante natal ward

selamat pagi orang-orang PENANG !!!
ahakz...
*yela dah dok penang kan...so wish untuk org PENANG ja la...:D*

hehehe...ok-ok selamat pagi untuk semua jgak ok !
baru adil...

xmau mengarut / melalut lagi...
just nak stori bout ANTE NATAL WARD...

ante natal ward tu ward untuk ibu-ibu hamil laaa...
bila dah diorang bersalin,diorang ditempatkan di POST NATAL WARD...
post membawa masuk selepas...
heee...

SERIUS gua cakap sama lu mmg THE BEST arr ward nie !!!!

ok,meh gua nk gtau sebab-sebab nya :
- dpat merasa baby bergerak kat lam perut ibu...
-dapat melihat keperitan semasa melahirkan...
-dapat tgk ibu alahan macam mana...
-dapat tgk si suami belai-belai isteri diorang yang skit...*mmg dapat tgk live pnya...HAHAHA*
-yang terharunya si suami nangis bila disuruh mak guard keluar sebab tyme melawat dah habis...*mybe si suami xnak si isteri dk sorang2...yela anak first...huhu...*
-dapat rasa kepala,punggung baby dekat mana...
-dapat dgr fatal heart rate baby...*melalui tradisi and moden pnya...syok ooo...:D*

sangat-sangat best pengalaman ini...
tgk baby-baby baru lahir,rasa tenang dan terubat sikit kemarahan...huhu..

p/s : thank jga kepada senior ku yang sentiasa memberi semangat dan dorongan...memberi tunjuk ajar even melalui msj and chat fb saja...
thank jgak buat orang perak sebab bg semangat dan beri ilmu,kongsi pengalaman dgn aku...:D

praktikal tyme

salam semua dan selamat pagi...
hampir 9 hari x mengupdate blog...
huhuhu...

mls+xsempat...*bz gila life dkt sini...*
okeh-okeh xmau cite panjang dan melalut lagi...
tyme ada masa terus aku update blog...

yela,memang la ada masa pgi nie sebab dis week aku keje shift ptg...
pukul 2ptg-9ptg...

life dekat sini ok jgak laaa...
even berjalan kaki dkt 20minit untuk sampai ke hospital...
macam-macam dugaan ditempuhi...

*PERRGGGHHH AYAT MANTAP DERR!!!*

yela,tiap-tiap hari bila keluar dari pintu pagar depan apartment terus jumpa anjing !
bukan seekor tau,

BUT lebih dari 4 ekor kott...
memang pecah peluh laaa...
huhuhu...

ok,kat wad pulak macam biasa laaa...
agak bz...
yela,kan hosptl besar..
patient memang ramai...

ok,mggu lepas dapt ward gynea...
hah???? ward gynea tu apa...
hehe...
ward sakit puan laaa...

dis week pulak kena ward antenatal aka ward ibu-ibu mengandung before bersalin...
xtau lagi keadaan kt ward tu macam mana...
jap lagi baru nak g...
hehehe...

ok laaa...nxt time if ada masa akan berusaha mengupdate kan blog ok...

p/s :really-really miss u all espcially my family,my bff and errrr =.= ! *hehehe...

di awal pagi...

salam...
dan selamat awal pagi...*ecece awalnyalah bngn kn kn...*

besa la...
berkorban tido...
bukan senang taw nak bgn awal-awal nie...
huhuhu...

nie semua sebab nak prepare g penang japg...
aiissshhh...
semangatnyalahkan... :D

hope perjalanan ke sana SELAMAT dan DILINDUNGI drpd berlakunya perkara xdiingini...

p/s : ok la...mau kemas-kemas sikit barang ... bye2...:)

nabil raja lawak kawin...

salam...
malam nie mau update pasal org lain pnya stori...

^____^
wewitttttttttttt...

seriusly...suka tgk gambar-gambar dan video-video sepanjang majlis perkahwinan dia...
sebab SWEET sangat taw!!!!
kelakar pulak tue..

ok,jom kita tgk gambar-gambar dia...
__________
_________
________
_______
______
_____
____
___
__
_

sempat lagi wat lawak and gelak...





wahhhh,bahagianya diorang...*bila la time aku agak nya yaa...*

sempat lagi wat peace...HAHAHA



p/s : kan best kalau dpt bf or bakal suami suka wat lawak mcm nie...bhagianya hidup...:)

posting area (^_^)

salam...

nak sambung pasal entry yang lepas last minute...
dalam entry tu ada ckp pasal posting kn??

hehehe...
meh ceq nak stori mori kat hampa semua naaa...;)
sebenarnya dah tau dari ari jumaat lepas tapi malas nak update lagi...

eh2,,,awt ceq dk ckap loqhat UTARA nie...
hahaha...
sebab diaa....

____________
__________
________
______
____
___
__
_

nxt week mau berangkat ke PENANG dan KULIM !!!
2bulan tawww !!!
BAHAGIA rasa..
yela,dekat ngan my home...
senang balik...

time nie la nk merasa dekat pun...;)
sebulan di PENANG...

then...
sebulan kt KULIM...
ok dpat merasa dua-dua tempat...

and beruntung sangat-sangat...
kawan-kawan yang lain just dapat salah satu tempat jaaa...

cik wani dan beberapa orang member dua tempat sekali...
hehehe...

p/s : xsabar nak blik umah,xsabar nak makan laksa penang,nasi kandar,nak jalan-jalan p queensbay (ala tepi-tepi pantai...hehehe...)

pendrive !!!

salam  semua...
agak lama jgak xupdate blog kn...
huhuhu...

busy dengan keadaan sekeliling...
:D

busy lahhh sangat kan...
ok,xmau melalut byk...

just nak story bout my kesayangan PENDRIVE...
huhuhu...

senang cite my PENDRIVE kena virus ok !!!
sangat-sangat suka !!!
serius !!!
bila pendrive masuk virus macam nak lompat ja!!!

ok semua itu tipu !!!
mesti la sedih sangat-sangat...
agak down time tu...sebab kwan sekelas xdtg kelas...
tidak dia akn tlg handle semua nie...

sebab
dia pandai bab-bab virus nie !
antar g kedai...kena rm30...
then esok guna kejap...
kena virus lagi...

lingkup duit aku !
and kena marah ngan kawan...
sebab apa p antar kedai...
nape xsuh dia buatkan je...

benda dah jadi...
so jalan termudah dan paling baik format jaaa...
habis semua gambar-gambar kenangan my fren and famliy ok !!!!!!!!
xssigment !!!

dan paling geram sekarang tgh ondaway buat RESEARCH !!!!!
settle maklumat dalam pendrive ditelan virus !!!
macam nak nanges !!!!!

lepas nie xmau bagi org cucuk pendrive diorang kat my lappy !
bfre virus,guna ok ja...
then dlm masa xsampai 5minit masuk kan pendrive member,trus kena serang VIRUS !!!!

DAMN kau VIRUS !!!!!
virus TROJAN pulak tue !!!!!!
nahhhhh KAUUUUU !!!!!

p/s : lepas nie kena berhati-hati lagi...:(

the best word ... :)

salam dan selamat mlm...
serius tetiba mlm nie rajin nk cari kata-kata yang boleh kuatkan hati nie...:)

kuatkan hati ??
ehhh,per kes pulak dah minah nie...
hehehe...

xdak apa-apa pun...
just nak pujuk hati nie je ... :D

okeh meh kita tgk perkataan yang best yaaa...

Cintailah orang yang kau cintai sekadarnya saja. Siapa tahu, pada suatu hari kelak, ia akan berbalik menjadi orang yang kau benci. Dan, bencilah orang yang kau benci sekadarnya saja. Siapa tahu, pada suatu hari kelak, ia akan menjadi orang yang kau cintai.

Ingin rasanya melupakanmu dalam kalbu ini, tetapi apa daya naluri enggan untuk beralih ingatan ke yang lain.

Setiap orang yang takut akan lari, setiap orang yang cinta akan mencari, dan setiap orang yang mencintai Allah akan merasa asing dengan sesama makhluk.

p/s : be STRONG start now!!!!!!

last minute !!!

salam semua ...
first sekali nak cakap kat sini agak malas+sakit kepala mau update blog ... =.=
oke bukan apa dah byk hari mau update tapi kerja postpone aje ...

serius agak bz sejak sampai k.l mggu lpas ...
dah smggu kat sini ...
macam biasa bila start class msti akan dapat TIMETABLE  ...

bila tengok timetable gak terkejut jugak laaa...
ermmmm ...
jadual yang agak berterabur ... huhuhu ...

start 12/9 - 7/10 class teori ...
9/10 - 2/12 posting/praktikal ...

then lepas posting datang k.l blik untuk class teori semula...
5/12 class...6/12 exm mid-term *agak xsuka...baru lepas posting terus exam*
7/12 - 16/12 class teori mcm biasa...

then start 17/12 - 2/1/2012 cuti ... *semester leave aka hari krismas*
tyme mmg syok dpat dok umah ... :D

then dtg blik 3/1 - 10/1 class teori/skill... huhuhu...
paling xsuka EXAM 11/1 - 13/1 !!!! 
FINAL EXAM OK !!! 

oke-oke berbalik pada entry last minute...
besa la,setiap student nursing WAJIB ada buku procedure sendiri...
kena tulis setiap procedure yang perlu dilakukan kat hosp...

errmmm...
setiap subjek paling sikit 2 procedure kena tulis...
paling banyak 10...huhuhu...

semua subjek yang dah belajar dekat-dekat 16 subjek...
cuba bayangkan...
mmg letih dah lenguh arrr...

nasib baik laaa sem 1,2,3,4 dah siap...
just sem 5 dan 6 jaaa...
*lega la sikit kan*

tapi lain la pulak...
baru dapt inform dari LECT kena buat procedure sampai sem 8 !!!
memang agak tension arrr...

bukan cik wani jaaa...kawan-kawan pun geram gak...
tapi apa nak buat dah tugas dan amanah..

so,ikut je laaa...:)

p/s : posting dekat mana xtahu lagi...tapi ada yang ckap kt penang and kulim... huhuhu...kalau betul syok sangat !!! sebab tiap-tiap mggu anak cik na dan pak pre nak balik umah @ PERLIS !!!! 
*apa-apa pun bila dah tahu tempat posting nanti akan cik wani update ok ! *

see u later...

bersama mereka beraya

salam semua...
ok serius dah byk hari x update blog...
arrr -,- ...

agak buzy sikit...
mggu lepas bfore balik k.l ...
buzy tolong my mom and my dad kat kedai makan and katering !

sampai pack baju pun dengan bantuan my mom and my dad ...
huhuhu ... first time kottt ...
ok nak kata anak manja kn ???
*trima seadanya... HAHAHA*

ok berbalik pada entry tajuk...
mungkin dah lama hari raya kn ...
BUT still nk ckap or cerita pasal rya ...

gambar-gambar pun xsempat letak lam blog...
bukan apa ...
disebabkan masalah tecnikal...
USB fon xdak !!! :D

meh kita tgk pic-pic raya wif cousin ... :)

wif abah...

wif mak...

wif adik safuan...

wif adik bucuk,syahmi...

my cousin wif adik bucuk...
arifi,mukminin,adik syahmi,hafizuddin...

adik syahmi wif arifi...


mereka lagi...:)

me wif kak cik masliyana...

wif cousin,alia and kak cik mas...

alia wif kak cik mas...

me wif hawa...

me *tgh menunggu mereka datang <3 *

snap by me di pagi raya...:)

selamat tinggal , take care , gud luck BFF !!!

selamat tengah hari...
serius malas nak tulis blog !

tapi gagah jugak tulis...;p
demi meluahkan PERASAAN yang terbuku di dalam hati...
*tudiaaa ayat xboleh BLAH minah nie...* 

semalam AKA ptg kemarin...
g  TAMAN MAS jmpa my BFF hidup dan mati ku untuk kali terakhir before dia g IPOH...
serius sedih sangat-sangat...

rancang nak g kejap je sebab xsanggup mau tgk dia p...
tapi memandangkan bdk laki nk dtg...
tggu jaa...

dalam hati mmg sedih...
airmata pun berguguran...
HAHAHAHA...

lepas nie insyaALLAH raya haji akan jumpa lagi...:)

paknon pun dah p pagi kemarin lepas subuh...
serius xsempat jmpa even rya pertama dah jmpa...
huhuhu...
dah la jauh dia g blajar...
xpa xpa...nxt year jmpa lgi...insyaALLAH...

ESOK *06/09/2011*

cik AIN pulak berangkat pergi ke TANJUNG MALIM...
aduh...sorang lagi BFF akn p...
xpa,cik ain dekat ngan aku...hehehe...
*nanti nak turun kl roger-roger naa...* :D

p/s : lis,ain,paknon GUDLUCK study !!! take care tau kat tempat orang...jngn lupa aku naaa...jmpa lagi nanti...:)

raya punya cite

salam semua...
rasanya belum terlambat untuk wish "SELAMAT HARI RAYA" ...
hehehe...
maaf yaa dah byk hari x update blog...

dalam erti kata lain MALAS+BUZY ...:)
malas sebab malas nk gaduh berebut laptop ngan my brother...
huhuhu...

buzy sebab tlg my dad and my mom...
dari balik jumaat lepas smpai hari nie xrehat lagi...
*ececece,,,xrehat la kunun...:P*

sebelum raya buzy tlg mak sedara wat kek untuk tempahan+tlg kemas umah...
perrrgggghhhhhhh lenguh beb gua cakap sama lu !!!! :D

then lepas raya buzy tlg my mom and my dad untuk katering...
tiap-tiap hari kottt...
penat eden...

hari nie paling kelam-kabut , penat , lenguh pinggang , sakit kepala...
huhuhu...
yela...tlg my mom and my dad...
dua tmpat yg berbeza tapi dalam satu masa yang sama...
mak aiii...

tgh tlg my mom kat tmpat kenduri...my dad fon suh g hantar barang xckup...
perrrghhhh MEREMPIT kottt ngan my bro...
3kali ulang alik...
dah la pagi tadi bgn awal...:(

xpaxpaxpa jnji MASYUKKKKKKKKK !!!! :D

p/s : sayang mak abah ketat-ketat !!!

Balik Kampong - New Boyz

Balik Kampong - New Boyz

Misha Omar - Lilitan Asmara

SAAT-SAAT PULANG KE KG HALAMAN...

salam ramadhan semua...
arrrr...dah hampir penghujung ramadhan kan kita berpuasa...
cepatnya masa berlalu tanpa sedari...
errmmm...tiap-tiap hari kira hari ja mau balik KG HALAMAN...huhuhu...
apa nak buat kan...

tapi kemarin aka semalam aka hari rabu...
agak kurang la cikit rasa rindu kt kg...
bukan pa...cousin dari PERLIS turun k.l...
so,semalam teman dia g shopping...
mula-mula nak shopping kt k.l jaaa...
JALAN TAR AND SOGO...
tapi disebabkan terlalu padat and sesak ...
parking xdak...
so,cousin ajak g SHAH ALAM...
makk aiii,time nak g sana...jalan jammed gilaaa...sabar jelaaa...

dalam kul 5 ptg sampai laa kt JAKEL SHAH ALAM...
beli carpet,bju raya,tudung...kami balik k.l...
sangat-sangat hepy...dpt la jgk release tension...

so,esok dah nak balik...
cannot tggu lagi !!! baju-baju pun mau kemas...
EXCITED!!!

p/s : semoga selamat sampai PERLIS...:)

flu+fever

salam ramadhan yang ke 23...
arrrr...cepatnya masa berlalu kan...
syok-syok...xsabar nak blik...
ohhh,perlis really-really miss u lahhh sampai demam-demam owhhh...

bila dah demam+selsema lapar la pulok sup ayam mak...:(
sedih...
xpa xpa...apa-apa pun tabahkan hati yaa...3hari lagi mau balik...xlama dah tu...*ayat sedapkan hati...*

p/s : rindu mak,abah,adik syahmi,adik safuan...:(

moment...

salam ramadhan yang ke-21...
hari nie xnak story bout shopping ka raya ka puasa ka...
just nak cakap sejak dua tiga hari nie moment yg lama-lama kembali...
wahhh...syok kan kalau dpat pergi dan kembali pada masa tu...
tapi xapa laaa...janji orang-orang yang ada dalam moment tu kembali cari dan cntact cik wani balik...
hehehe...

suka sangat...
tapi lagi suka kalau esok boleh balik perlis !!!!
HAHAHA...*sengal*

p/s : lagi 4 hari lagi nak blik...:)
miss my family,my bff...ain,lis...:)

The Magicians of Love- A Date So Sweet

suka sangat-sangat lagu nie sejak dari form4 lagi...:)
sejarah form4...miss dis moment...:(
hanya lagu dan lakonan je mampu bercerita,betapa indahnya form3-form5...:(



pagi yang BAHAGIA ...

salam semua dan salam ramadhan yang ke-20...
wahwahwah...cepatnya masa berlalu kan kan kan ???
ada lagi 9 hari lagi mau raya...
ohhh,tidak sabar rasanya....
nak ber-GEMBIRA wif my lovely family,my BFF kesayangan,dan sewaktu dgn nya...:DD

semalam sangat-sangat happy sebab dimurahkan rezeki...
pagi ini smile again...
sebab seseorang dah buat cik wani tersenyum dan gembira...
dan tidak lupa kenangan yang dulu...
setiap tahun nak raya...
ohhh...kenangan kenangan kenangan ...
kalau la boleh rakam kan best...:(

p/s : xsbar mau balik kg oiiiii !!! 5hari lagi...:)

rezeki...

salam ramadhan yg ke-19...
yeahhhh !!! tinggal 10 hari lagi nak raya...:D
xsabar mau raya...

dan untuk hari ini rezeki agak baik...
hari jumaat pulak tu...
syukur pada-NYA kerana memurahkan rezeki my mom dan my dad ...
TERIMA KASIH MAK DAN ABAH...:)

p/s : sayang mak dan abah ketat-ketat !!!! lagi 6 hari lagi kakak balik ya ...tggu kepulangan anak tunggal perempuan kalian yaa !!! :DD

terasa di SYURGA by SOFAZ ... :)

Engkau tersenyum malu
Bila ku bertanya
Adakah diriku ada di hatimu

Aku amat terasa
Lirikan manjamu
Membuat diriku terus terlena

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar

Oh kasihku
Cintailah diriku
Sayangilah hatiku
Sepenuh jiwamu

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar

Oh kasihku
Cintailah diriku
Sayangilah hatiku
Sepenuh jiwamu 

mak the FIRST ...

salam ramadhan semua...
selamat berbuka la yee...ada lagi 30 minit lagi...
hehehehe...
dah 18 hari kan kita puasa...cepatnya masa berlalu...

xmau berceloteh panjang just nak cakap mak the FISRT ok !!!
ya...apa-apa pun mak yg penting dan diberi keutamaan...
selalu mak je beri keutamaan kt i kan... hahaha...
so,pe salah kali nie i bg keutamaan kt my mak terchenta!!!
*bajet anak mak...:)

seriusly,tadi lepas habis kelas,saja ja round-round @ JALAN TAR...
mmg penat sampai ke sogo...tmbah dgn hujan agak lebat...
basah kuyup!
huhuhuhu...nak bli tudung untuk raya...ahakz...*xabis-abis dgn rya no...;p*
tadi just beli kat my mak saja...
cik wani ???? hahaha...macam malas nak beli jaaa...dalam pala otak dok nak beli kat mak jaaa...
kalau boleh cik wani nak ala kadar je...pakai apa yang ada...
*ececece...ayat xtahan derrrr...*

p/s : demi my mak apa pun sanggup tau ! sebab dia yg melahirkan dan membesarkan kita ! sayang mak !!! lebiuuuuuuu !!! muuaaaaaxxxxxxx !

KEBENARAN 6 TAHUN LEPAS...

salam dan selamat malam semua...:)
*uiiissshhhh awal lagi la nak wish selamat malam...* :)
apa-apa jela kan..
tetiba teringat nak update ini punya tajuk !!!
yeahhhh "KEBENARAN 6 TAHUN LEPAS*...

lama juga kan 6tahun tu...
time tu baru form 2 ...
yaaa...masih kanak-kanak rebena yang cute lagi...hehehe...
*perasan la pulok kan !*...
ada aku kisah ??? sudah tentu x...sebab nie blog cik wani ok !!!

semalam aroud kul 3.15 pagi...
kebenaran yang 6 tahun lepas terbongkar!!!
*jengjengjeng*...
hahaha...
agak lawak bila teringat balik...

entah tetiba "DIA" tanya pasal kisah lama...
huhu...takut gak mula-mula tu...
*awat la mamat nie tetiba tanya...huhu...*

okeh2...
pendek cerita dulu cik wani digosip dgn sumone nie...
then cik wani agak bengang laaa..
dah la budak yg digosipkan dgn cik wani tu...student baru...
al-kisah nya bermula gara-gara cik wani tanya sorang kawan kelas...*eh,tu bdak baru ka?? (tyme tue bdak baru tu kelas lain)...
then tercetus lah gosip...adoi...mmg sempoi laaa...sepanjang tahu kot...
sabar je la kan...
then next week bdk baru tu di pindah ke kelas cik wani...
PEERRRRRGGGGGGGGHHHHHH !!!!!
time tu lagi syok+sakan depa usik...
tambah-tambah satu aliran pulak...
waaaaaa....

then f3 dah stop gosip sebab cik wani ada pakwe...
huhuhu...
then selepas 3 tahun...lepas spm cik wani start contact dan rapat ngan budak baru tadi...
huhuhu...sampai sekarang...
berkawan baik...hahaha...lawak kan...
yang lagi nak tergelak besar smlm time skype...
"DIA aka budak baru tu xtau yang cik wani lah budak yang digosipkan dengan dia dulu"
memang lawak arr !
ada pulak sampai xperasan !!! 
hahaha... 

demam...

salam ramadhan yang ke-14...
wowww...
dah hampir setengah dah berpuasa kan...
okeh2...
mood raya datang lagi...
miss my mom...:(

hari ni sangat-sangat sedih dan airmata bercucuran...
ececece...belum raya lagi tu...
ck wani wat salah ke sampai nangis-nangis bila cakap fon dengan mom dan dengar suara abah...

sebenarnya xdak salah pun laaa...
huhuhu...
dah 3 hari cik wani demam...dan hari nie paling teruk...
seriusly...xtahan menanggung keperitan...
hanya TUHAN sahaja yang tajuk...
semalam tidur pun xnyenyak...
dengan kesejukan yang melampau dan kepanasan dalam badan...

xdapat nak gambarkan...
hanya airmata yang mengalir...really2 need my family...:(
disebabkan terlalu panas dalam bdn cik wani dehydration aka diarrhea...
lemah longlai...
hanya mampu terbaring di atas katil...huhuhu...
bila berbuka nak makan...alahai...mmg lahh "BANYAK" !!!
huhuhuhu...

p/s : hope cepat-cepat lah sembuh yaaa... xsanggup demam yang berpanjangan...:(

istikharah cinta

salam ramadhan yg ke-14...
hehehe...
even xmasuk sahur lagi...
saja je nak wish...semangat !!! =.=

ok...entry pun pasal cinta kan ???
hehehe...
bukan nak cite pasal cinta cik wani tapi just nak bgtau...
cik wani suka sangat-sangat lagu "SIGMA-ISTIKHARAH CINTA"...
lanunan muzik yg best...syok ja dgr...

meyusuk kalbu taw !!!
hehehe...kalau xpercaya cer try dgr,cer try dgr tgk ... =.+...

ok laaa...selamat malam semua...

mood hari raya...:)

salam ramadhan yg ke-13...
tudiaaa aiiiii...cpatnya masa berlalu...
dah hampir setengah berpuasa...
sangat2 excited...:)

ok...firstly nak cakap...xsabar mau raya !!!
sebab dapat balik kg jumpa my beloved mom and dad...
my beloved brother and lil hero brother !!!
yeahhh !!!
time nie jgak la dpt jmpa my cousin2 nun jauh disana...:D

lagi bertambah semangat bila dgr lagu-lagu raya mula dipasang di serata tempat !
waaaa... tadi time masuk ja GIANT terus terpasang lagu raya...
lagi la sayu kan...
tyme tolak troley nak letak barang sayu+longlai jaaa berjalan...
tapi sempat lagi menyanyi !!!! hahaha...
ada aku kesah ??? ;p

ok laa...salam ramadhan dan selamat berbuka bagi follower yg berpuasa sahaja ok ! :)

FB...

salam ramadhan yang ke-12 untuk hari nie...
cepatnya masa berlalu kan...
rasa macam xsabar nak raya...
post untuk kali nie bukan nak cerita pasal raya...
tapi untuk cerita pasal FB !!!

seriusly...hati ni tersangat-sangat lah panas kan...
sebab apa??
xleh log in ka???
xleh log out ka??
lupa password ka??

ok...meh nak bagitau !!!!
sebenarnya dah 3 hari termasuk hari nie FB cik wani on9 24jam tnpa henti !!!!!
even cik wani x on9...
hati nie mmg panas laaa...
yela, kawan-kawan nmpak cik wani on9 dan diorg chat tapi xberbalas...nnti diorg anggap cik wani sombong pulak ...

tapi hakikatnya bkn sombong tapi FB tu MERENG !!!!!!
ARRRRRRGGGGGGHHHHHHHHHH !!!!!!!!
sapa2 yang tahu sebab apa...tlg la bgtau jap...dah mcm2 cik wani laku kan...BUT still sama gak...
password dah tukar dah...
huhuhu...:(

kata hati

salam ramadhan dan selamat berbuka puasa yaa...
sedar tidak sedar dah 9 hari kita berpuasa...
cepatnya masa berlalu kan...
usia pun semakin hari semakin meningkat dan umur cik wani akan menuju angka 20...
waaaaa...xsuka dgn angka 2 dihadapan...*kalau boleh biar angka 1 dihadapan...:P*

oke-oke xmaw melalut segala bagai...
just nak cakap hati cik wani belum decide untuk sesapa lagi...
PLEASE,TOLONG, jangan soalan yg berkaitan kata hati oke...
sebab cik wani pun xdapat nak faham apa yg cik wani nak dan pilih...
dah lepas biar la lepas oke...
jangan la nak sibuk-sibuk lagi...
ini yang kau pilih 3tahun yang lepas...

hope cik wani xterlalu "CAIR" dgn kata2 dia...
xmaw bnda yg 3thun lpas berulang lagi...
masih byk bnda dan masa untuk dipkirkan...
hati dan perasaan biar lah masa yg tentukan...
cik wani xboleh nak ckp apa2...

p/s : hanya senyuman yg mengambarkan keadaan dan perasaan cik wani sama ada senyuman dibuat-buat atau betul...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



3 month ago...

salam ramadhan yang ke-6...
alhamdullilah...akhirnya dapt jgak berpuasa di negeri ter-CINTA *perlis indera kayangan / darul sunnah...*
perasaan mmg lahh hepy sesangat sangat...:)
yela,dpt berjmpa dgn org tersyg kan...

okeh berbalik pada entry pagi nie...
3MONTH AGO ??
apaapaapa???
*jengjengjeng*...

ala xla penting sgt pun bnda nie...tpi just nak luahkan apa yang ada...
hehehe...
bohong la kan kalau cik wani ckp xsyok bila dapat contact balik ngan seseorang ini...
serius hepy+tersenyum jaa bila dia contact balik cik wani pagi nie...

ALHAMDULILLAH...
hubungan kitaorg still baik even pernah bergaduh,berselisihan faham,dan dengan masalah yang lepas...
dah dekat 3 bulan kitaorang xcontact...
bukan apa malas nak kacau dia...
lagipun xdak bnda yg penting untuk berhubung...:)
masing2 buzy dgn pelajaran...

apa-apa pun THANK sbb contact balik yaa...:)

keKHUSYUKan bermain game !

SELAMAT MALAM ...
alhamdullilah...akhirnya smpai jgk cik wani kt PERLIS dgn selamat nya...
macam biasa...perasaan msti lah best sgt2...
yela dpt jmpa mak,abah,adik2...
hehehe...
yang bestnya dpt mkn mknan kesukaan...
thanks mom and dad coz masak masakan kesukaan kakak...:)

ok...entry pun kekhusyukan bermain game...
hehehe...
bukan cik wani yaaa...
nie adik cik wani...
besa la...bdak laki...cik wani just tgk jaaa...
nak main jgk...tapi mls laaa...
tkt kalah...HAHAHA...
dah main game ganas...:)

skrg still berjaga lagi wif my hero2 brother...
while cik wani bz berFACEBOOK...:)
esok kan cuti..so tido lewat laaa kami bertiga...hehehe...:)